Размислувања

Кога ќе те претепа сопствениот народ, не можеш да бидеш херој, може само да си предавник

Словенечки „Каварна Хајек“: Кога ќе те претепа сопствениот народ, не можеш да бидеш херој, може само да си предавник Денот на борбата против окупаторот, 27 април 2017 год., кој во Словенија ги разгорува духовите поради [… продолжи …]

Размислувања

Поразот на американските интелектуалци

Победата на Доналд Трамп на американските претседателски избори предизвика целосна вчудовиденост кај интелектуалната елита, длабоко загрижена поради погрешниот избор на народот. Наместо да размислат за причините за привлечноста на „антиелитистичката“ и „протестна“ политичка реторика, многу [… продолжи …]

Размислувања

Денот до небиднина

Уште едно утро будни сме… Го вдишуваш копнежот на човечкиот живот, издишуваш, размислуваш… рутинска програма повторувана секојдневно и нема промени. Самата анализа не е доволна таа ти дава само информации и за што најпосле !? [… продолжи …]

Размислувања

ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА НЕМОЌ РАЃА АГРЕСИЈА

Објавено на 26 февруари 2016, 19:00 од Редакција на Капитал во lifestyle Фељтон: Агресијa- моќта на човечкиот деструктивен нагон (2) Капитал и Професор доктор Методи Чепреганов објавуваат серија текстови поврзани со агресијата. Според мислењето на [… продолжи …]

Размислувања

Родители не се разведуваат

Замислете дека сте дете. Еден ден,вашите сакани родители ви објаснуваат дека повеќе не можат да живеат заедно. Решиле да го прекинат бракот. Ве уверуваат дека ве сакаат највеќе на цел свет и тоа никогаш нема [… продолжи …]

1 2 3 5