Животни приказни

Приказна за една љубов

Таа рече: Немаш убаво тело. Тој почна да спортува и стана успешен спортист. Таа рече: Не си доволно храбар… Тој отиде мировник во Авганистан и се врати со орден за храброст. Таа рече: Глуп си. [… продолжи …]

Животни приказни

Осумте лаги на мојата мајка

Мојата мајка не ја говореше секогаш вистината. Ме има излажано осум пати во важни животни моменти! Приказната почнува со мојот роденден. Роден сум како син единец, во многу сиромашно семејство. Сиромашно до тој степен што [… продолжи …]

Животни приказни

Писмо до мојата поранешна девојка: Среќен сум што не ме задржа…

Драга личност која некогаш нешто значеше, Ти пишувам за да ти се заблагодарам за твојата неспособност. Да ги забележиш неверојатните делови на мојата сакана личност. Ти благодарам што беше недоволна, плашлива и скршена. Не можам [… продолжи …]

Животни приказни

Лекција за привилегираноста

Еден наставник решил да го научи својот клас за тоа што значи привилегираноста, па така направил едноставна вежба. Првин сите ученици добиле лист хартија кој го стуткале во топка. Потоа пред таблата ја поставил корпата [… продолжи …]

Животни приказни

Вашата иднина не мора да биде иста како вашето минато

Не мора да се дефинирате според вашето минато. И сосема сигурно, вашата иднина не мора да личи на вашето минато, освен ако вие не го дозволите тоа. Се разбира, некои делови од вашето минато биле [… продолжи …]

1 2 3 8