СПОМЕНИ

Во себе
длабоко во своите светови
таму каде само
саканите се чуваат.

Спомени како рани,
длабоко
копаат во мислите.

Тага
повторно се навраќа
ме води
кон Тебе
осаменост ли се викаше?

Уморен,
празни сонови
искаени со осаменост.
Празнина околу мене
пустина во мене.

Болка,
спомени
солзи
горчлив вкус на усните.

Текстови од истата категорија:

Welcome to NetMkd!

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Годините минуваат, а и времето не останува исто…

Годините брзо поминуваат, а времето не застанува... Колку е само кратко времето помеѓу детството и станувањето возрасен. Кога сме деца...

Close