Животни приказни

Приказна за една љубов

Таа рече: Немаш убаво тело. Тој почна да спортува и стана успешен спортист. Таа рече: Не си доволно храбар… Тој отиде мировник во Авганистан и се врати со орден за храброст. Таа рече: Глуп си. [… продолжи …]

Животни приказни

Писмо до мојата поранешна девојка: Среќен сум што не ме задржа…

Драга личност која некогаш нешто значеше, Ти пишувам за да ти се заблагодарам за твојата неспособност. Да ги забележиш неверојатните делови на мојата сакана личност. Ти благодарам што беше недоволна, плашлива и скршена. Не можам [… продолжи …]

Забава

Репринт на постови од страницата

Во ноќта снегулки паѓаат од небото полека, тивко и нежно го покриваат патот. Ако паднеш стани и продолжи да одиш. Не губат тие што паднале, туку тие кои останале да лежат. Во човечкото срце светлината [… продолжи …]

Корисно

Божикна честитка

„Вечниот Бог слезе и во Дева се всели: свет, свет, свет си и пресвет Господи. Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази: свет, свет, свет си и пресвет Господи…“ Ова е една [… продолжи …]

Корисно

Стара Коледарска песна

Вечниот Бог слезе и во Дева се всели Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Луѓе радувајте се, [… продолжи …]

1 2 3 5