Животни приказни

Лекција за привилегираноста

Еден наставник решил да го научи својот клас за тоа што значи привилегираноста, па така направил едноставна вежба. Првин сите ученици добиле лист хартија кој го стуткале во топка. Потоа пред таблата ја поставил корпата [… продолжи …]

Забава

Тест на карактерот: Кое перо ќе го одберете?

Добро погледнете ги овие шест слики. На прв поглед можеби изгледаат како најобични пера, но изберете едно кое најмногу ви го привлекува погледот.     Кога веќе одбравте перо кое најмногу ве привлекува, сега време [… продолжи …]