Животни приказни

Приказна за една љубов

Таа рече: Немаш убаво тело. Тој почна да спортува и стана успешен спортист. Таа рече: Не си доволно храбар… Тој отиде мировник во Авганистан и се врати со орден за храброст. Таа рече: Глуп си. [… продолжи …]

Животни приказни

Писмо до мојата поранешна девојка: Среќен сум што не ме задржа…

Драга личност која некогаш нешто значеше, Ти пишувам за да ти се заблагодарам за твојата неспособност. Да ги забележиш неверојатните делови на мојата сакана личност. Ти благодарам што беше недоволна, плашлива и скршена. Не можам [… продолжи …]

Забава

Репринт на постови од страницата

Во ноќта снегулки паѓаат од небото полека, тивко и нежно го покриваат патот. Ако паднеш стани и продолжи да одиш. Не губат тие што паднале, туку тие кои останале да лежат. Во човечкото срце светлината [… продолжи …]

Поезија

U MENI LJUBAV STANUJE

Imam zapaljenu baklju u grudima  Otvorena vrata gole duše  Život mi teče kroz prste i ne marim Dok tražim trenutke dostojne večnosti Ne želim se spasiti  Ne zelim zatvoriti vrata u lice sreće Ljubav uvek [… продолжи …]

Поезија

ОД КАДЕ

                ОД КАДЕ  Од каде твоите зеници во моите очи Од каде твоите сништа во моите ноќи Од каде твојата тага во моите гради…?! Од каде моите траги [… продолжи …]

1 2 3