Тивкиот саат

Добро е да бидеш жив

И тогаш

Кога тоа отприлика значи:

Да дишеш само

Полека,

Да имаш очи,

Да  слушнеш глас.

Добро е да бидеш жив

Па дури и така:

Се е тишина,

Срцето ќути.

(Наместо него чука песна:

Тивкиот саат)

 

 

Стеван Раичковиќ

Текстови од истата категорија:

Welcome to NetMkd!

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Искривени вредности

До мене седи еден и си го пие кафето без смартфон и без таблет. Ебате психопатот.   Деца, млади и возрасни...

Close