Последно објавени

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизација, македониџизација и демакедонизација (2)

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизација, македониџизација и демакедонизација (2) Денеска го објавуваме вториот дел од анализата на професорката по уставно право Гордана Силјановска – Давкова во врска со прашањето за името Првиот дел [… продолжи …]

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизацијата, македониџизацијата и демакедонизацијата (1)

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизацијата, македониџизацијата и демакедонизацијата (1) Во неколкуте, од Нимиц предложени сложени имиња, клучниот збор „Македонија“ за надворешна употреба, фигурира како „Makedoniјa” на светските и други јазици, значи, без превод. [… продолжи …]

ЧЕСТИТКИ ДО СОВРШЕНИТЕ

ЧЕСТИТКИ ДО СОВРШЕНИТЕ Се слагам со критичарите на „Писмото на интелектуалците“ дека нивното сочинение е тешка будалаштина. Мора да е глупо штом Трајаноски седнал да ги проверува фактите во него и точка по точка да [… продолжи …]

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЛИТИЧКИТЕ ЛИДЕРИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА:ШЧО НАПРАИФМЕ И ШЧО ТРЕБИТ ДА ПРАИМЕ ЗА ОДНАПРЕД?

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЛИТИЧКИТЕ ЛИДЕРИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА: ШЧО НАПРАИФМЕ И ШЧО ТРЕБИТ ДА ПРАИМЕ ЗА ОДНАПРЕД? Длабоко загрижени и вознемирени од начинот на кој Владата на Република Македонија го води процесот на разговори со [… продолжи …]

Цицерон: Непријател, предавник

Цицерон: Непријател, предавник ‘Една нација може да ги преживее своите будали па дури и оние премногу амбициозните, но не може да преживее предавство одвнатре. Непријател пред портите е помал предизвик,затоа што настапува отворено и го [… продолжи …]

Log In / Register status

PeepSo & WordPress

PeepSo & WordPress

Your People. Your Community. Your Way.®
The Next Generation Social Networking
Plugin for WordPress.
Frequent Updates. Fanatical Support. Regular New Features.

Објави свој текст на Колеви

МУЗИЧКИ ИЗБОР

audio
Тажна љубов, среќна песнаby Тамара Тодевска

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Издвоено

#Мисла
"Не може да го изгубиш тоа што никогаш не си го ни имал.
Не може да го задржиш тоа што не било твое.
​Не може да го запреш тој што не сака да остане."
#Виц
- Мамо како настанал човекот?
- Господ го создал.
– А зошто тато вика дека настанал од мајмун?
– Татко ти си кажува за неговата фамилија, јас за мојата.