Тест на карактерот: Кое перо ќе го одберете?

Добро погледнете ги овие шест слики. На прв поглед можеби изгледаат како најобични пера, но изберете едно кое најмногу ви го привлекува погледот.

 

 

Кога веќе одбравте перо кое најмногу ве привлекува, сега време е да ја запомните бројката која стои во долниот лев агол веднаш до перото…

Кој  број, односно перо, го одбравте?

 

 1. Талентирана и посветена личност
  Вие сте директен, искрен човек, со јасна ориентација кон успех. Со голема решителност и ентузијазам се движите по патот кој ве води кон остварување на вашите соништа и цели, и, генерално, остварувате сè што ќе намислите. Вашиот главен предизвик е да ги контролирате фрустрациите и лутината кога работите не одат како што сте очекувале. Морате да се разбере дека плановите на судбината се сто пати подобри од вашите. Наместо да ја трошите енергијата на лутење за она што се случило, подобро е да продолжите да работите со љубов и посветеност, верувајќи во сопствениот талент.
 2. Аналитичка и остроумна личност
  Како интелигентна и методична личност, вие сте многу организирани, кога станува збор за работа, со голем интерес да научите нешто ново секој ден. Иако имате добри пријатели и луѓе кои ве сакаат, понекогаш е добро да одвоите малку време за себе, за своите мисли и идеи. Вашиот главен предизвик е да бидете потолерантни и да разберете дека кога зборувате со јазикот на љубовта, кога ќе видите сочувство во нечии очи и кога ќе го слушнете некакво прифаќање, вашите контакти со другите ќе бидат значително подобри, а деновите ќе ви станат многу помирни и посреќни.
 3. Ентузијастична и креативна личност
  Вие сте активни, креативни и забавни. Го живеете живот со ентузијазам и секогаш се обидувате да гледате на работите од позитивната страна. Понекогаш сте и многу импулсивни, па си дозволувате одлуките да ги донесувате со емоции, а не со разум. Главниот предизвик за вас е да научите да ги контролирате избрзаните одлуки и подобро да управувате со вашите обврски. Може да имате еден куп обврски, но, всушност, треба да научите да кажете „не“. Ова во голема мера ќе ви го олесни живот, а вие ќе станете поисполнета личност.
 4. Љубезна и хармонична личност
  Сакате мир и хармонија во вашиот свет. Вие живеете во постојана потрага по мир и благосостојба, како за вас, така и за луѓето кои ги сакате. Во некои случаи, туѓите проблеми ги доживувате како свои. Ова всушност не е добро и токму таму лежи вашиот голем предизвик. Да им се даде поддршка на другите е прекрасно, но не заборавајте дека можете да го дадете само она кое го имате. Заради оваа причина почнете од себе. Не можете некому да му подарите мир, ако во вашиот живот владее бура. Заради оваа причина, почнете од себе, фокусирајте се на себе, не затоа што сте себични, туку од сознанието дека само ако сте комплетна личност, тогаш ќе бидете во можност да ги поттикнете и поддржите и другите на ефективен начин.
 5. Работлива и разумна личност
  Вие имате весела, уметничка душа со силна емпатија. Многу сте креативни и имате потреба повеќе да верувате во себе, во вашиот талент и во сето она што можете да го направите. Ова во што верувате – можете и да го остварите, од таа причина верувањето во себе е првиот чекор за да се постигнат големи работи во животот. Запомнете дека кога се сомневате во вашата сила, само ги зајакнувате вашите сомневања. Помислете на сите ваши таленти и доблести и чекорете низ животот со цврсти и сигурни чекори.
 6. Независна и софистицирана личност
  Имате репутација како сигурна, стилска, самокритична и, пред сè, личност верна на своите принципи.
  Сакате да го живеете живот на свој начин, да работите по сопствен ритам и ви пречи кога другите луѓе се мешаат со вашите планови или проекти, што влијае на вашата самостојност и вашиот начин на вршење на работите. Вашиот главен предизвик е подобро да управувате со ресурсите (време и пари). Поставете приоритети во животот и управувајте со ресурсите во согласност со нив. На овој начин ќе имате повеќе контрола, повеќе слобода и повеќе мир во вашиот живот.