Кога ќе станеме за прв пат родители

Доаѓањето на бебето, посебно првото дете,  е многу важен настан во животот на секое семејство. Желни родители, се обидуваат сé  да се подготват однапред. Многу од нив го дознаваат полот на бебето уште пред да се роди или  однапред  ги планираат работите знаејќи го точниот датум и што  може да ги  очекува кога ќе се случи раѓањето. И многу често, младите брачни двојки  почнуваат  да  ја планираат градинката на нивните малечки – и сето тоа додека детето е се уште во стомакот на мајката! А сепак, некои млади родители имаат  разбирање за  промените кои ќе настанат со  присуството на бебето  и како тоа ќе  влијае на промените во  нивните животи. А секако, многу работи ќе мора да се променат  – навиките,  дневна рутина,  дури и  желбите и очекувањата.

Па еве  преку неколку слики  од незаборавни моменти од животот на секој млад пар, кога на свет доаѓа првото дете. Можеби и  ќе се најдете  во некои од овие ситуации!