Хороскопските знаци пред шалтер

Прва во ред е ДЕВИЦА-та. Таа ги има сите документи стокмени во папка.

Позади неа е ЈАРЕЦ-от. Спремен е да се буни зошто се можело побргу да се среди се само ако …

ОВЕН-от не го напуштил редот и отишол право кај началникот. Тој нема време за чекање.

Од другата страна на шалтерот е ЛАВ-от. Тој си ја сака работата и се чуствува како цар
бидејки сите други знаци зависат од него.

ВОДОЛИЈА-та е следна и ги пропушта пред себе две трудници, три баби и …

ШКОРПИЈА-та, кој пак изгледа дека некој ке убие со поглед.

СТРЕЛЕЦ-от е опуштен. И кажува вицеви со ВАГА-та, зошто они двајца знаат дека нервозата не помага.

РИБА-та си седи и задремала. Ќе ја разбуди БИК-от кога ке стаса на ред. Тој све разбира – редот мора да се почитува.

РАК-от е спремен со кафе и бонбоњера. Ќе ја побара Митра – роднина, на која еднаш и помогнал.

БЛИЗНАК-от е последен во ред. Тој баш ги нема сите документи ама ќе ги смува некако со својот шарм.