Како сте сигурни дека е 21-век?

Неколку факти, кои несомнено ќе ви потврдат дека живеете во современиот 21-ви век. Не дека е за фалење… ама…

1. Несвесно го внесуваш ПИН-от во микровална.
2. Веројатно никогаш не си играл Пасијанс со вистински карти.
3. Имаш листа од 15 телефонски броеви од семејство, кое брои 3 члена.:
4. Му испраќаш е-маил на колегата кој седи на 5 метри од тебе.
5. Си изгубил контакт со пријателите, бидејќи си ја изгубил е-маил адресата.
6. Конечно после работниот ден, стигаш дома и се јавуваш на телефон во име на компанијата.
7. Користиш Фејсбук (статус) за да видиш дали другаркати е дома или на кафе.
8. Во паника си бидејќи си излегол од дома без мобилниот, и нормално, се враќаш по него.
10. Стануваш наутро и прво проверуваш меил, па после си правиш кафе.
11. Ја наведнуваш главата за да се насмееш.
12. Го читаш текстов и се смееш.
13. Уште полошо, знаеш на кого ќе му го испратиш понатака.
14. Премногу си во фрка за да приметиш дека на оваа листа фали бројот 9.
15. Сега се враќаш да провериш дали навистина недостасува?
9. И повторно се смееш… и сега препрати го понатака…

Меѓу другото: Еден јужноамерикански научник, по долгогодишно истражување утврди дека луѓето со намалена сексуална активност, ги читаат меиловите и текстовите на интернет со раката на глувчето.

Не мораш сега да ја тргаш, касно е…