Од идеологија или за пари

Предлог  на Илче Затаракоски објавен на социјалните мрежи како да се разбиее маглата над прогресивното граЏанство, сеачите на магла,  за идеологија или за пари:

,,А ај вака да напрајме.

Сите шо последниве 5 години немаат никаков проблем да го етикетираат секој што има да каже нешто против власта како националист и фашист, да ги обзнанат јавно примањата што ги лапаат откако се на браникот на прогресот, па да видиме дали им е до прогресот на земјата или до прогресот на банкарското конто. Шо викате?”