Се ближи крајот на 2015 година, доаѓа време да се сумираат резултатите и да ја опишеме:

Беше посебна година за сите нас

nova (1)

со своите радости

nova (2)

и маки

nova (3)

Нѐ научи да веруваме дека може да биде и подобро

nova (4)

и заедно да ги надминеме сите наши пречки

nova (5)

Нѐ научи уште повеќе да ги цениме своите блиски

nova (6)

да не губиме надеж

nova (7)

Но, секогаш сѐ не одеше по планот

nova (8)

некогаш дури сакавме и да се предадеме

nova (9)

но најдовме сила да се бориме до крај

nova (10)

и на крај се беше совршено

nova (11)

затоа што добро си ја вршевме работата

nova (12)

му се радувавме на животот

nova (14)

имавме на кого да се потпреме дури и во најтешките моменти

nova (15)

затоа што секогаш им помагавме

nova (16)

го отворивме овој свет повторно

nova (17)

и го правевме него уште подобар

nova (18)

Ви посакуваме во новата година да имате уште повеќе пријатели

nova (19)

прегратките да бидат посилни

nova (20)

да имате сила за многу нови добри дела

nova (21)

 

и вербата за подобро утре никогаш да не ве напушти!

nova (22)