Дувни посилно

Полицаец сопира автомобил. Од автомобилот излегува маж, кој едвај стои на нозе.

Полицаецот: – Опа, некој убаво се напил, ај дувни во апаратот.

Човекот вади 1000 ден и му дава.

-Така. Ај дувни уште еднаш.

Човекот вади уште 500 ден.

– Не така, слабо е,  дувни посилно, како првиот пат!