2. Дури кога греши – мама пак е во право.

3. Мама не вреска – таа го привлекува вниманието кон важните работи.

4. Мама не се кара – таа советува.

5. Мама не ти вреска над глава – таа ги нагласува деталите.

6. Мама не спори – таа ја објаснува ситуацијата.

7. Мама не седи на интернет – таа е во чекор со времето.

8. Мама не се тркала на каучот – таа медитира.

9. Мама не е мрзлива – таа се одмора.

10. Ако се појави сомневање за некоја од точките, погледни ја точка 1.