ШТО Е ПОТРЕБНО ЗА ДА СЕ ОТВОРИ ВРАТА ОД ЧЕЛИК, А НЕ Е УБАВ ЗБОР?

Решил некој цар, поради пополнување на местото на важена  функција на дворот, да ги тестира своите поданици. Веднаш се собрале сите мудреци и луѓе со повисоки положби, а царот им рекол:

-Имам дилема и ме интересира кој од вас може … Продолжи понатаму...

ЖАЛОСНО Е ТОА ШТО ДЕНЕС Е СРАМОТА ДА БИДЕШ ЧОВЕК!

  • Денес е срамота доколку уште од 6-то-одд не си во врска.
  • Денес е срамота доколку не пушиш цигари.
  • Денес многу се зборува а малку се знае.
  • Денес е срамота да немаш Ајфон!
  • Денес е срамота да имаш 50 денари за
Продолжи понатаму...

БОИТЕ ВО ДОМОТ

1. Жолта

zolta

Жолтата е весела и оптимистична боја, а така влијае и на луѓето. Буди позитивни емоции и шири добро расположение. Ако се чувствувате лошо и депресивно, жолтата боја ќе ве расположи. Во жолто можете да ги обоите ѕидовите од … Продолжи понатаму...

ВО ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

Ситуацијата која е опишана се случува во полски град, попладне кога сите се враќаат од работа и е гужва во градскиот превоз:
Еден од патниците кој има место за седење е црнец на неодредена возраст. Автобусот застанува на станицата, влегува … Продолжи понатаму...

ФИЛОЗОФИЈА

Како гледа професор по филозофија на Филозофскиот факултет во Нови Сад – да предаваш филозофија е заебана работа.

Дали е тоа воопшто можно со млади луѓе (и инстант магистри и доктори -м.з.) кои не разликуваат среден век од среден прст … Продолжи понатаму...