SUMMER TIPS & TRICKS

1. Стануваш во 4 сабајле и зафаќаш 6 лежалки- 2 на сонце, 2 на сенка и 2 за секој случај. После се враќаш во кревет и спиеш до 12 на пладне.

2. На плажа ти требаат 8 квадрата: 5 за Продолжи понатаму...

ПРИКАЗНАТА ЗА СЛАДОЛЕДОТ

Приказната за сладоледот започнува во древна Кина, каде што на кралските дворови правеле мешавина од мраз и млеко и добивале благ десерт што се смета за претходник на денешниот сладолед. Уште 3.000 годинип.н.е. Кинезите знаеле рецепт што бил сличен на … Продолжи понатаму...

Морска вода

Морската вода ги содржи оние елементи кои се значајни за нашиот живот, како натриум, магнезиум, калциум, калиум, силициум, па дури и злато и сребро. Сите овие елементи навлегуваат во кожата додека се разладувате во водата. Покрај тоа, водата содржи и … Продолжи понатаму...