ФИЛОЗОФИЈА

Како гледа професор по филозофија на Филозофскиот факултет во Нови Сад – да предаваш филозофија е заебана работа. Дали е тоа воопшто можно со млади луѓе (и инстант магистри и... Read more

СТРАНЕЦ

КАКО ОТУЃЕН БРАН, ЗАПЛЕТКАН НА БРЕГОТ НА СОНОТ ВО НЕПРОБОЈНАТА МРЕЖА НА НОЌТА ГО ФАЌАМ ВЕТЕРОТ ДА ГИ РАСПНЕ ЕДРАТА, ДА МОЖАМ ДА ЗАМИНАМ. ЧЕКАЈЌИ ЈА ЗОРАТА КАРАВАНОТ НА МИНАТОТО,... Read more

КРУГ

Испишани страници пожолтени од стоење, некогаш мирисаа со мирисот на среќа. Ја затварам книгата на спомените, правам промаја во сопствената душа. Како да ги избришам трагите во паметот втиснати? Залудно... Read more

Морска вода

Морската вода ги содржи оние елементи кои се значајни за нашиот живот, како натриум, магнезиум, калциум, калиум, силициум, па дури и злато и сребро. Сите овие елементи навлегуваат во кожата... Read more