Зошто треба да пиете кафе секој ден?

Дали сте знаеле дека кафето изобилува со антиоксиданси кои се многу значајни за одржување на оптимално здравје? И покрај тоа што овошјето и зеленчукот се богати со антиоксиданси, утврдено дека човековиот... Read more

Зошто црвеното вино е добро за вашето срце?

Со секое славење и празнување може да се искомбинираат доброто расположение и доброто здравје  и  задоволството што ни го овозможува чашата квалитетно, црвено вино. Историја Уште одамна постојат податоци за... Read more

Како лесно да распоредите букет цвеќе во вазна

Популарниот YouTube корисник Дејв Хакс, кој со своите идеи воодушевува милиони луѓе, ќе ви покаже како правилно да организирате букет цвеќе во голема вазна, а овој мал и генијален трик ќе... Read more

Како да препознаете лажни пријатели?

Замислете дека имате пријател/ка, некого што го сакате и кому се доверувате, а таа личност всушност има негативни чувства према вас. Секако, кога сте заедно ќе ви се насмее, но... Read more

Корисни собни растенија во домот

Неверојатни корисни собни растенија кои го прочистуваат и освежуваат воздухот во домот Кон крајот на 1980 година, NASA и  the Associated Landscape Contractors of America  проучувале   различни начини за прочистување... Read more

Влијанието на интернетот врз децата

 Интернетот почна да управува со животот на младите, но и со животот на постарите.  Ништо  без објави на „Фејсбук“, на „Инстаграм“, на „Јутјуб“ или на „Твитер“. Некогаш родителите знаејќи дека... Read more