ПОВЕЌЕ Е БЛАГОСЛОВЕН ТОЈ ШТО ДАВА ОТКОЛКУ ТОЈ ШТО ПРИМА

Еден млад студент тргнал на прошетка со својот професор. Додека шетале и разговарале, на другата страна на патот здогледале еден пар стари чевли кои по изгледот му припаѓале на сиромашниот селанец кој работел во близината [… продолжи …]

Приказна за една љубов

Таа рече: Немаш убаво тело. Тој почна да спортува и стана успешен спортист. Таа рече: Не си доволно храбар… Тој отиде мировник во Авганистан и се врати со орден за храброст. Таа рече: Глуп си. [… продолжи …]

Осумте лаги на мојата мајка

Мојата мајка не ја говореше секогаш вистината. Ме има излажано осум пати во важни животни моменти! Приказната почнува со мојот роденден. Роден сум како син единец, во многу сиромашно семејство. Сиромашно до тој степен што [… продолжи …]

Писмо до мојата поранешна девојка: Среќен сум што не ме задржа…

Драга личност која некогаш нешто значеше, Ти пишувам за да ти се заблагодарам за твојата неспособност. Да ги забележиш неверојатните делови на мојата сакана личност. Ти благодарам што беше недоволна, плашлива и скршена. Не можам [… продолжи …]

1 2 3 6