До мојот драг сопруг, кој не е човекот од моите соништа, a го сакам повеќе од себе!

Ако започнам да ги набројувам сите работи кои ги сакам кај тебе, можеби никогаш нема да успеам да го завршам ова писмо. Моите прсти ќе почнат да крвават од долгото... Read more

И кога љубовта ќе згасне, споменот останува засекогаш

На крајот од едно поле стојат Љубовта и Самотијата и набљудуваат млад заљубен пар. Самотијата ѝ вели на Љубовта: „Се кладам дека ќе ги разделам“, а Љубовта ѝ возвраќа: „Почекај... Read more

Сиромашната жена и стиснатиот продавач

СИРОМАШНА ЖЕНА влегла во продавница барајќи роба на „вересија“. Следувал шок! Лујза Редан, мизерно облечена жена, влегла во продавницата. Се приближила до сопственикот на продавницата на најпонизен начин и го... Read more

Писмото на Чарли Чаплин до неговата ќерка

Моја девојко, Сега е ноќ, една Божиќна ноќ. Сите невооружени воини во мојата мала тврдина заспаа. Не се будни ниту брат ти, ниту сестра ти. Дури и мајка ти веќе... Read more