Децата наспроти родителите

Да може да излезете на вечера со кого било во светот, кого би одбрале?

Возрасните на ова прашање даваат разни одговори: Кајли Миног, Џастин Бибер, Џими Хендрикс…Има  разни одговори, но повеќето возрасни на вечера би сакале да излезат со некои славни личности.

Сепак кога истото ова прашање им било поставено на нивните деца, родителите остануваат без текст, со очи полни со солзи.

Најголем број деца одговориле дека на вечера би сакале да одат со мајката и таткото, односно со семејството.

Ова видео настанало по спроведување на една студија, која покажала дека Австралијанците не поминуваат доволно време со семејството.

Пораката на видеото е: Најдете време за луѓето кои ви се важни!

Текстови од истата категорија:

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Тивкиот саат

Добро е да бидеш жив И тогаш Кога тоа отприлика значи: Да дишеш само Полека, Да имаш очи, Да  слушнеш...

Close