ФИЛОЗОФИЈА

Како гледа професор по филозофија на Филозофскиот факултет во Нови Сад – да предаваш филозофија е заебана работа.

Дали е тоа воопшто можно со млади луѓе (и инстант магистри и доктори -м.з.) кои не разликуваат среден век од среден прст и мислат дека  Аристотел предавал во Париз?

И чуму воопшто филозофија?

Текстови од истата категорија:

Welcome to NetMkd!

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Разговорот на ѕидарите

Двајца ѕидари разговараат за својата работа: Првиот ѕидар: „По цел ден само редам тули една над друга. Доаѓам рано наутро...

Close