КРУГ

Испишани страници пожолтени од стоење,
некогаш мирисаа со мирисот на среќа.

Ја затварам книгата на спомените,
правам промаја во сопствената душа.

Како да ги избришам трагите
во паметот втиснати?

Залудно
со солзи го измивам времето поминато.

Ќе ме разбуди утрото,
сепак,
спомените!

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ?

РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ? САМО НА СУД! Во меѓународното право, како впрочем и во европското и националното право, е утврдено дека...

Close