Мајчината љубов

Во една плодна долина живеело мирољубиво племе. Еден ден, група напаѓачи го опустошиле селото и со нив повеле едно дете од племето. Заедно со пленот и детето се искачиле на висока планина.

Луѓето од долината не знаеле како да ја искачат стрмната и висока планина за да го најдат детето и да го вратат дома.

Се собрале најсилните и најхрабрите луѓе од племето и со денови се обидувале да се искачат на планината…

Но секој нивен обид бил неуспешен. Конечно решиле да се откажат од потрагата.

Додека се враќале кон својата долина, ја виделе мајката на украденото дете како држејќи го своето чедо во раце се симнува од стрмната планина.

-Како успеа да се искачиш на планината? Ние сме најјаки во селото, а не можевме да се искачиме, ја прашале луѓето.

-Тоа не беше вашето дете, одговори мајката.

Оваа неверојатна и навистина убава приказна покажува дека мајчината љубов може да ја победи секоја пречка во животот и да го победи секој предизвик за своето чедо.

 

About the author: Kolevi. Mk Support
Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
Чарли Чаплин, последната паричка и 8 Март

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Чарли Чаплин, последната паричка и 8 Март Чарли Чаплин е бездомник. Случајно запознава убава, слепа девојка...

Close