Нашите грешки – најскапото училиште

Најскапото училиште кое го плаќаме се сопствените грешки кои сме ги направиле, ама животот по правило лекциите ни ги дава и наплаќа после секоја наша грешка. Ако е вистина дека човекот учи додека е жив, тогаш животното образование е скапоцено нешто кое ни се наплаќа од животната сметка.

Би требало туѓите грешки да ни бидат животни поуки за долгорочно животно салдо, ама и тогаш кој да се сети на нив. А социјалните мрежи и разно разни  интернет и други медиуми се преплавени од морализирање, позитивни мотивирачки мисли и цитати за секаква пригода. Профилите на социјалните мрежи ни се украсени со туѓи мисли и слики  какви треба да бидеме за бидеме тоа што сме ЧОВЕК. Треба ли лично да го доживееме за да ја сфатиме цената на животот?

Значи ли тоа дека ништо не учиме или ништо не сме научиле?

About the author: Kolevi. Mk

Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Be the first to comment

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
ЗВУКОТ НА ТИШИНАТА

ЗВУКОТ НА ТИШИНАТА Како пак да го слушам триесетсептемврискиот звук на тишината.Убав и моќен е како во песната на Сајмон...

Close