Разлика помеѓу осамен и да се живее сам

Да живееш сам значи ли дека си осамен?

Преку цртежи мексикански илустратор  прикажува жени кои живеат сами и знаат како да уживаат во едноставните задоволства на животот. Цртежите  имаат за цел да покажат дека постои разлика помеѓу ”да си осмен” и ”да се живе сам”.

Често, за жал, ние   чувствуваме тага за луѓето кои живеат сами, но кој рече дека тие се осамени или несреќни?

Преку цртежите тоа изгледа вака:

Можете да го поминете целиот ден облечени во вашата омилена долна облека – облеката е задолжителна.

 

Читате во било која позиција што  ја сакате без  пресуди за тоа.

 

Се истегнувате во кревет секое утро, и се излежувате слатко онолку долго колку што ви се допаѓа.

 

Се пресоблекувате секаде каде што сакате.

 

Одат во тоалет без затворање на вратата, и се шетаат голи.

 

Се користи  тишината да се размислува за нешто важно.

 

Креветот, ваши правила.

 

Можат да пијат кафе и да уживаат во мир и тишина. Никој нема да ги вознемирува.

 

Или сето ова во краток видео клип:

 

 

About the author: Kolevi. Mk

Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
Одговорт зошто македонецот не е Proud

Царовска до Тамара: Викни “За Македонија”, последниот еднорог Вокалната солистка Тања Царовска која гради меѓународна кариера а нејзиниот глас се...

Close