Разговорот на ѕидарите

Двајца ѕидари разговараат за својата работа:

Првиот ѕидар: „По цел ден само редам тули една над друга. Доаѓам рано наутро на работа и редам тули сé до ручек. После ручекот повторно редам тули до крајот на работното време. Единствено задоволство во мојата работа е кога ќе дојде петок попладне, бидејќи тогаш добивам плата за изминатата недела”.

Вториот ѕидар: „Јас градам куќи. Секој ден додека работам, цело време мислам на луѓето кои во нив ќе живеат. Размислувам колку ќе бидат радосни кога за прв пат ќе го здогледаат својот нов дом. Размислувам за децата кои во нив ќе растат. Размислувам на луѓето кои ќе ги уредуваат и кои ќе ги викаат „свој дом”.

About the author: Admin Kolevi Support Team

Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Be the first to comment

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
Само луѓето со богат дух можат да уживаат во осаменоста

Човек кој е интелектуално подобар од другите, од самотијата има две придобивки: првата, што е сам, и втората, што не...

Close