Роденденски подарок

Млад брачен пар влегува во продавница. Мажот и жената долго време ги меркаат шарените играчки кои биле наредени на полицата. Имало кукла која се смее и која плаче, електрична гитара, минијатурни кујни во кои може да се печат и торти…

Не можеле да се одлучат. Им пришла млада и насмеана продавачка.

„Видете“, објснува жената, „ние имаме мало девојче“, но и двајцата сме отсутни по цел ден, а често и навечер“.

„Станува збор за девојче кое ретко се смее“, продолжил човекот.

– “Сакаме да и купиме нешто што ќе ја усреќи“, повторила жената, „ И кога ќе не нема нас…Нешто што ќе ја развесели кога ќе биде сама“.

„Жал ми е“, љубезно се насмевнала продавачката„ Ние не продаваме родители“.

About the author: Kolevi. Mk

Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
Одговорт зошто македонецот не е Proud

Царовска до Тамара: Викни “За Македонија”, последниот еднорог Вокалната солистка Тања Царовска која гради меѓународна кариера а нејзиниот глас се...

Close