СТРАНЕЦ

КАКО ОТУЃЕН БРАН,
ЗАПЛЕТКАН НА БРЕГОТ НА СОНОТ
ВО НЕПРОБОЈНАТА МРЕЖА НА НОЌТА
ГО ФАЌАМ ВЕТЕРОТ ДА ГИ РАСПНЕ ЕДРАТА,
ДА МОЖАМ ДА ЗАМИНАМ.
ЧЕКАЈЌИ ЈА ЗОРАТА
КАРАВАНОТ НА МИНАТОТО,
ГИ НИЖЕ РАСЕАНИТЕ МИСЛИ
И СЛУШАЈЌИ ГО ВЕТРОТ НА ТАГАТА,
ПРЕТОЧЕН ВО МОЌТА НА ЗАБЛУДАТА,
СО СВОЈАТА ТИШИНА
ГО ПРЕГРНУВАМ СТРАНЕЦОТ ВО СЕБЕ.

Текстови од истата категорија:

Welcome to NetMkd!

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Шанса му е дадена на секој

Огласот гласел: „Се продава вила покрај море, 3 спрата, со базен и градина. Цена 1$“. - Глупост! - прокоментирал бездомникот...

Close