ПОВЕЌЕ Е БЛАГОСЛОВЕН ТОЈ ШТО ДАВА ОТКОЛКУ ТОЈ ШТО ПРИМА

Еден млад студент тргнал на прошетка со својот професор. Додека шетале и разговарале, на другата страна на патот здогледале еден пар стари чевли кои по изгледот му припаѓале на сиромашниот селанец кој работел во близината на својата нива и веќе … Продолжи понатаму...

Божикна честитка

„Вечниот Бог слезе и во Дева се всели: свет, свет, свет си и пресвет Господи. Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази: свет, свет, свет си и пресвет Господи…“
Ова е една од бројните Божикни песни, кои
Продолжи понатаму...

Стара Коледарска песна

Вечниот Бог слезе и во Дева се всели Свет,

Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Луѓе радувајте се, играјте, ангели веселете се;

Свет, … Продолжи понатаму...