SANSEVIERIA или Индијанско перо

SANSEVIERIA кактусот, „Индијанско перо“, „Свекрвин јазик“ се користи како лек и тоа како природен прочистувач на воздухот, што може да има многу големо значење за вашето општо здравје.

Оваа билка е една од најважните препорачани растенија за подобрување на квалитетот … Продолжи понатаму...

Разговорот на ѕидарите

Двајца ѕидари разговараат за својата работа:

Првиот ѕидар: „По цел ден само редам тули една над друга. Доаѓам рано наутро на работа и редам тули сé до ручек. После ручекот повторно редам тули до крајот на работното време. Единствено … Продолжи понатаму...

Ми недостига мирисот на мојот дом.

Велат лесно е да заминеш и да бараш подобро поднебје за опстанок. Велат лесно е да спакуваш сѐ она што било убаво во еден куфер, а она што те повредило да го оставиш и да заминеш.

Навистина изгледа авантуристичко, изгледа … Продолжи понатаму...

Вкус, техника и цела наука: Како да распоредите слики на ѕидовите

Последна фаза на уредувањето на секој простор, секако е украсувањето, а поставувањето слики на ѕидовите бара најмногу внимание, умешност, но и вкус.

Без разлика дали се работи за фотографии или уметнички слики треба да се почитуваат одредени правила. За да … Продолжи понатаму...

Дрвени буриња како декорација во дворот

Сончевите денови се пред нас, а тоа значи дека поголем дел од слободното време ќе го поминуваме надвор во дворовите и на терасите.

Затоа, ви претставуваме неколку идеи како можете од старо дрвено буре да направите декорација.

Ако имате дрвено

Продолжи понатаму...