Месецот на раѓање ја открива вашата судбина, и што ве очекува

Судејќи според научниците и статистиката, месецот на раѓање влијае на вашето однесување, кариера, љубовен живот… Месецот во кој сте родени може да открие многу работи за вас. Во нумерологијата месецот на раѓање се користи за [… продолжи …]

Ден

Ден Цвет денес нема да ти подарам, оти тој во корен пресечен ќе биде и во рацете ќе ти се исуши и срцето ќе ти го натажи. Јас цвет ќе ти бидам, а и ти [… продолжи …]

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизација, македониџизација и демакедонизација (2)

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизација, македониџизација и демакедонизација (2) Денеска го објавуваме вториот дел од анализата на професорката по уставно право Гордана Силјановска – Давкова во врска со прашањето за името Првиот дел [… продолжи …]

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизацијата, македониџизацијата и демакедонизацијата (1)

Силјановска – Давкова: Република Македонија меѓу фиромизацијата, македониџизацијата и демакедонизацијата (1) Во неколкуте, од Нимиц предложени сложени имиња, клучниот збор „Македонија“ за надворешна употреба, фигурира како „Makedoniјa” на светските и други јазици, значи, без превод. [… продолжи …]

ЧЕСТИТКИ ДО СОВРШЕНИТЕ

ЧЕСТИТКИ ДО СОВРШЕНИТЕ Се слагам со критичарите на „Писмото на интелектуалците“ дека нивното сочинение е тешка будалаштина. Мора да е глупо штом Трајаноски седнал да ги проверува фактите во него и точка по точка да [… продолжи …]

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЛИТИЧКИТЕ ЛИДЕРИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА:ШЧО НАПРАИФМЕ И ШЧО ТРЕБИТ ДА ПРАИМЕ ЗА ОДНАПРЕД?

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЛИТИЧКИТЕ ЛИДЕРИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА: ШЧО НАПРАИФМЕ И ШЧО ТРЕБИТ ДА ПРАИМЕ ЗА ОДНАПРЕД? Длабоко загрижени и вознемирени од начинот на кој Владата на Република Македонија го води процесот на разговори со [… продолжи …]

1 2 3 5