Годините минуваат, а и времето не останува исто…

Годините брзо поминуваат, а времето не застанува… Колку е само кратко времето помеѓу детството и станувањето возрасен. Кога сме деца едвај чекаме да пораснеме, а кога ќе станеме возрасни сѐ што посакуваме е да се вратиме во детството.

nekogash-i-denes-kolku-se-promeni-zhivotot-otkako-nie-bevme-deca-001.jpg

Освен што … Продолжи понатаму...

Ми недостига мирисот на мојот дом.

Велат лесно е да заминеш и да бараш подобро поднебје за опстанок. Велат лесно е да спакуваш сѐ она што било убаво во еден куфер, а она што те повредило да го оставиш и да заминеш.

Навистина изгледа авантуристичко, изгледа … Продолжи понатаму...

До мојот драг сопруг, кој не е човекот од моите соништа, a го сакам повеќе од себе!

Ако започнам да ги набројувам сите работи кои ги сакам кај тебе, можеби никогаш нема да успеам да го завршам ова писмо. Моите прсти ќе почнат да крвават од долгото пишување.

Наместо тоа, овој момент ќе го искористам за да

Продолжи понатаму...

И кога љубовта ќе згасне, споменот останува засекогаш

На крајот од едно поле стојат Љубовта и Самотијата и набљудуваат млад заљубен пар. Самотијата ѝ вели на Љубовта: „Се кладам дека ќе ги разделам“, а Љубовта ѝ возвраќа: „Почекај малку, дај ми шанса да проверам само едно нешто кај … Продолжи понатаму...

Сиромашната жена и стиснатиот продавач

СИРОМАШНА ЖЕНА влегла во продавница барајќи роба на „вересија“. Следувал шок!
Лујза Редан, мизерно облечена жена, влегла во продавницата. Се приближила до сопственикот на продавницата на најпонизен начин и го запрашала дали може да и даде некои од намирниците. Нежно, … Продолжи понатаму...