Да даде господ лајк да не видиш

Новиот бран желби и честитки што масовно се упатуваат кон одредени професии, соседи или, пак, најразновидни опоненти како израз на некое незадоволство или завист кон нив, при секојдневната вербална комуникација меѓу граѓаните, како и онаа по социјалните мрежи.

Станува збор … Продолжи понатаму...

Генијални пакувања за храна

За просечниот потрошувач, пакувањето на храната не е ништо повеќе од неопходно зло кое ги одржува производите безбедни – тоа не постои за човек да му се восхитува и да го цени, па поради тоа најчесто завршува во ѓубрето веднаш … Продолжи понатаму...

Репринт на постови од страницата

Во ноќта снегулки паѓаат од небото полека, тивко и нежно го покриваат патот.
Ако паднеш стани и продолжи да одиш.
Не губат тие што паднале, туку тие кои останале да лежат.
Во човечкото срце светлината на надежта е вечна.
и … Продолжи понатаму...

НЕ Е ЗА СМЕЕЊЕ, ЗА ЕМИГРИРАЊЕ Е

Сабина: Ваш супруг што је у хороскоп?
Жртвата 2: Сама сум, немам супруг.
Сабина: Многу сте духовити и добри, Бог је уз вас. Имате икона у куќа од Богородица.
Жртвата 2: Не, муслиманка сум.

Напомена: Секоја буква напишана во текстов

Продолжи понатаму...

Тест на карактерот: Кое перо ќе го одберете?

Добро погледнете ги овие шест слики. На прв поглед можеби изгледаат како најобични пера, но изберете едно кое најмногу ви го привлекува погледот.

 

 

Кога веќе одбравте перо кое најмногу ве привлекува, сега време е да ја запомните бројката … Продолжи понатаму...