SANSEVIERIA или Индијанско перо

SANSEVIERIA кактусот, „Индијанско перо“, „Свекрвин јазик“ се користи како лек и тоа како природен прочистувач на воздухот, што може да има многу големо значење за вашето општо здравје.

Оваа билка е една од најважните препорачани растенија за подобрување на квалитетот … Продолжи понатаму...

Масло од семки тиква – извор на младоста

Масло од тиква – моќен еликсир за слабеење

Веќе е познато дека тиквата, освен што е многу вкусна, има безброј придобивки за здравјето.

Во последно време, често се потенцираат придобивките од маслото од тиква кое особено помага во борбата со … Продолжи понатаму...

Сите јадеме леблебија, но дали ги знаете здравствените придобивки од нејзиното конзумирање

Наут или народски кажано леблебија. Обично ја грицкаме, онака фино посолена, но за жал многу ретко ја употребуваме во секојдневната исхрана за подготвување на превкусни јадења.

МОЖНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ ОД КОНЗУМИРАЊЕ НАУТ

Наутот е поврзан со голем број на можни … Продолжи понатаму...

Зошто црвеното вино е добро за вашето срце?

Со секое славење и празнување може да се искомбинираат доброто расположение и доброто здравје  и  задоволството што ни го овозможува чашата квалитетно, црвено вино.

Историја

Уште одамна постојат податоци за бенефитот од консумирањето на црвеното вино, како и за неговото … Продолжи понатаму...