Да прелее

Натопи ја душата во прегратки и бакнежи, да омекне од крутоста секојдневна. Да омекне од штиракот секој ден што ја полева, направен од стравот од оние што со болки ја боцкаат, ја парчосуваат како ветерот [… продолжи …]

Душопловец

Морепловец да сум и да запловам, ама не по море, а и душава брод да ми биде, а јас нејзин морнар смел. Низ неа да пловам, а таа мирна и чиста како детски сон, како [… продолжи …]

Совршено несовршени

Знаеме бајки да измислуваме и на лист хартија да ги запишуваме за на други да им ги читаме за пред нив да се пофалиме и да им е непријатно да направиме. Знаеме на други памет [… продолжи …]