Која е Баба Марта?

Според народните верувања, Баба Марта е олицетворение на пролетта, повторното прашање, новите желби и неопходност на усогласеност со природата и со животот на луѓето. Кога го нема тоа, таа на земјата испраќа снег за да ги опомене луѓето дека треба … Продолжи понатаму...