Само луѓето со богат дух можат да уживаат во осаменоста

Човек кој е интелектуално подобар од другите, од самотијата има две придобивки: првата, што е сам, и втората, што не е со другите – Артур Шопенхауер

Шопенхауер, кој својот живот го поминал како човек кој ја сака осаменоста, често пати … Продолжи понатаму...

Продолжи да одиш

Продолжи да одиш

И тревата станува пат

И морето станува пат

И ветерот станува пат

Кога по нив се гази

Само продолжи да одиш…

Не плаши се ако ветерот има сила на ураганот

Тоа судбината  ја проверува

издржливоста на твоите … Продолжи понатаму...

Разлика помеѓу осамен и да се живее сам

Да живееш сам значи ли дека си осамен?

Преку цртежи мексикански илустратор  прикажува жени кои живеат сами и знаат како да уживаат во едноставните задоволства на животот. Цртежите  имаат за цел да покажат дека постои разлика помеѓу ”да си осмен” … Продолжи понатаму...