Подарок

Едно момче се спремало за доделување на дипломата. Бидејќи со месеци им се воодушевувал на спортските автомобили кои стоеле на излозите во авто салоните, а и знаел дека татко му може да си дозволи таков подарок, па затоа и му … Продолжи понатаму...

Родители не се разведуваат

Замислете дека сте дете. Еден ден,вашите сакани родители ви објаснуваат дека повеќе не можат да живеат заедно. Решиле да го прекинат бракот. Ве уверуваат дека ве сакаат највеќе на цел свет и тоа никогаш нема да се смени. Најважно им … Продолжи понатаму...

11 Марфиеви закони кои ќе ги разберат сите родители

Колку пати досега ви се случило парчето намачкан леб да ви падне баш на намачканата страна? Денот кога имате важен состанок да се успиете?

Токму заради ваквите работи, на сите нас добро познати ни се Марфиевите закони.

Овие закони совршено … Продолжи понатаму...

Јас немам пари да почестам девојка, ти сакаш да се женам

Не знаеш сине со каква радост те дочекавме на овој свет. Беше стаклена студена зима, а тој ден дури и сонцето блесна, како и тоа да се радуваше на твоето раѓање.

А кога те поземав во раце, ти стана моето … Продолжи понатаму...

Нешта што децата би сакале да ги знаат нивните учители

Кога Кајл Шварц почнала да предава во трето одделение во основното училиште Доул во Денвер, таа сакала подобро да ги запознае нејзините ученици, па затоа од нив побарала да ја довршат реченицата “Би сакал мојот учител да знае”.

Одговорите на … Продолжи понатаму...

Кога ќе станеме за прв пат родители

Доаѓањето на бебето, посебно првото дете,  е многу важен настан во животот на секое семејство. Желни родители, се обидуваат сé  да се подготват однапред. Многу од нив го дознаваат полот на бебето уште пред да се роди или  однапред  ги … Продолжи понатаму...