Кое дете ја скршило вазната?

Ставете се во ситуација дека сведочите на следната сцена: пред вас стојат 4 деца, една мајка, а на подот има скршена вазна.

Без никој да тврди ништо, треба да откриете кое дете ја направило бељата.

Кое дете, според ваше мислење, Продолжи понатаму...

Лекција за привилегираноста

Еден наставник решил да го научи својот клас за тоа што значи привилегираноста, па така направил едноставна вежба. Првин сите ученици добиле лист хартија кој го стуткале во топка.

n01

Потоа пред таблата ја поставил корпата за отпадоци.

n02

„Вие го претставувате … Продолжи понатаму...

Тест на карактерот: Кое перо ќе го одберете?

Добро погледнете ги овие шест слики. На прв поглед можеби изгледаат како најобични пера, но изберете едно кое најмногу ви го привлекува погледот.

 

 

Кога веќе одбравте перо кое најмногу ве привлекува, сега време е да ја запомните бројката … Продолжи понатаму...