Очи

Нема секогаш солза да видиш, за да знаеш кое срце е тажно, оти може солзите да пресушиле, ако срцето долго тагувало. А ти ако си во тој миг, пред тие очи што за солза жедни [… продолжи …]

Да прелее

Натопи ја душата во прегратки и бакнежи, да омекне од крутоста секојдневна. Да омекне од штиракот секој ден што ја полева, направен од стравот од оние што со болки ја боцкаат, ја парчосуваат како ветерот [… продолжи …]

Ден

Ден Цвет денес нема да ти подарам, оти тој во корен пресечен ќе биде и во рацете ќе ти се исуши и срцето ќе ти го натажи. Јас цвет ќе ти бидам, а и ти [… продолжи …]

Убост

Таа е .. пролет и лето, но, Ти од неа правиш .. есен и зима ! Таа е .. букет од милост и љубов, а, Ти и’ даваш .. сал трње и грубост ! Тргни [… продолжи …]

Создавател

Создавател Јас куќа да изградам од камен да ја издигнам за во неа да те затворам, не умеам. Ама срце да отворам и во него да те приберам па така да те заштитам, е тоа [… продолжи …]

До земја те сакам

Човек е како капка. Од небото паѓа залетано и брзо. И животот е таков невидлив и брз. Како капка живееш и најчесто паѓаш. Кога во нешто ќе удриш ќе се одбиеш и ќе се кренеш, [… продолжи …]

Каде погрешивме

Каде се загубивме, каде се разделивме? Заедно тргнавме, под небото зачекорувавме на сонцето му се радувавме, на дождот си игравме, во снегот се прпелкавме. Со парче леб и пипер се заситувавме со вода жедта ја [… продолжи …]

1 2 3 4