Тивкиот саат

Добро е да бидеш жив

И тогаш

Кога тоа отприлика значи:

Да дишеш само

Полека,

Да имаш очи,

Да  слушнеш глас.

Добро е да бидеш жив

Па дури и така:

Се е тишина,

Срцето ќути.

(Наместо него чука песна:

Тивкиот саат)

 

 

Стеван Раичковиќ

Текстови од истата категорија:

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Вистинска љубов

... ништо не може да застане на патот на вистинската љубов. Дечко и девојка се заљубиле еден во друг и...

Close