Убост

Таа е .. пролет и лето,
но, Ти од неа правиш .. есен и зима !
Таа е .. букет од милост и љубов,
а, Ти и’ даваш .. сал трње и грубост !
Тргни се од неа .. и’ уништи живот,
или, научи веќе еднаш .. нејзе и’ треба само УБОСТ ! 💙

М. Наумовска / 05.03 … 2018та/

Be the first to comment

Leave a Reply

Read more:
Вредната и среќна мравка

Си живеела еднаш една среќна и вредна мравка која секој дена доаѓала рано на утро  прва на работа. Цел ден...

Close