За оние кои ме сакаат, секогаш сум тука. За оние кои не ме сакаат- не сум…

Не се срамете од лузните кои животот ви ги нанесе. Лузните значат дека болката престанала и дека раната е затворена. Лузната значи дека сте ја надминале болката, сте ја научиле лекцијата, сте станале појаки и и продолжувате напред. Не дозволете лузните да ве држат како затвореник. Да ве натераат да го живеете својот живот во страв.

Не можете да ги натерате да си одат, но можете да го промените начинот на кои ги гледате. Почнете на своите лузни да гледате како на знакови на вашата сила, не на болката.

Од страдањето, произлегуваат најсилните души на овој свет, чии животи се преплавени со лузни.

About the author: Kolevi. Mk Support
Секое семејство има своја приказна. Ова е нашата.

Comments & Your reaction to the content

Come and join to kolevi.mk!!!

Comments

No comments yet
Read more:
Чарли Чаплин, последната паричка и 8 Март

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Чарли Чаплин, последната паричка и 8 Март Чарли Чаплин е бездомник. Случајно запознава убава, слепа девојка...

Close